Petitie om Uber-CEO tóch aan boord te houden

Grote investeerders van Uber wilden niet verder met Travis Kalanick als CEO van de taxidienst. ©REUTERS

Bij taxidienst Uber circuleert een petitie om oprichter Travis Kalanick aan boord te houden als topman. Eén op de tien medewerkers zette zijn handtekening.

De 40-jarige Travis Kalanick trok eerder deze week de deur achter zich dicht bij Uber. Vijf grote investeerders, die samen 40 procent van de stemrechten in handen hebben, dwongen hem op te stappen om het imago van de taxidienst te herstellen.

Het bedrijf, dat na ettelijke kapitaalrondes op 69 miljard dollar gewaardeerd wordt, werd de voorbije maanden beschuldigd van seksisme en discriminatie op de werkvloer, diefstal van technologie van Google en het gebruik van sjoemelsoftware om de autoriteiten om de tuin te leiden. 

Ja, Travis heeft gebreken, zoals wij allemaal. Maar zijn passie, visie en toewijding aan Uber zijn gewoonweg ongeëvenaard.

Maar niet iedereen vindt dat Kalanick daarvoor moet boeten. Binnen Uber circuleert een petitie tegen zijn ontslag. 'Ja, Travis heeft gebreken, zoals wij allemaal. Maar zijn passie, visie en toewijding aan Uber zijn gewoonweg ongeëvenaard', leest de tekst.

Gisteren hadden zowat 1.400 werknemers hun handtekening gezet, goed voor zowat 10 procent van het volledige personeel

Kalanick, grootaandeelhouder in het taxibedrijf, behoudt wel zijn zitje in Ubers bestuur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud