Advertentie

Philips pompt 1 miljard in overname Amerikaans bedrijf

Philips-topman Frans van Houten. ©Bloomberg

Het Nederlandse technologiebedrijf Philips telt 1 miljard dollar neer voor Volcano, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in medische beeldvorming.

Philips  telt 18 dollar per aandeel neer voor Volcano . Dat komt neer op een premie van een slordige 56 procent in vergelijking met de slotkoers van dinsdag.

Volcano is gespecialiseerd in technologie om met behulp van een catheter beelden te maken van hart- en bloedvaten. Philips lonkt al langer naar de markt van medische beeldvorming, die lucratiever is dan klassiekere technologische sectoren zoals consumentenelektronica of verlichting.

De overname is de eerste sinds Philips-topman Frans van Houten 3 maanden geleden aankondigde dat hij het 123 jaar oude bedrijf zou opsplitsen, waarbij de traditionele verlichtingsactiviteiten zouden afgesplitst worden van de medische- en consumententechnologie.

Volcano, met hoofdzetel in San Diego, boekte over 2013 een omzet van zo'n 400 miljoen dollar. Philips verwacht dat het bedrijf pas vanaf 2017 zal beginnen bijdragen tot de winst per aandeel. De deal zou in het eerste kwartaal van 2015 finaal moeten beklonken worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud