Philips verhoogt dividend

©Bloomberg

De zorgtechnologiegroep trekt het dividend op en koopt eigen aandelen in, nadat de omzet in 2018 5 procent hoger is gegaan en de winstmarge is gestegen.

Het Nederlandse Philips  heeft er een goed jaar op zitten. De omzet steeg met 5 procent tot 18 miljard euro. De winst uit de voortgezette activiteiten ging van 1,03 miljard naar 1,3 miljard euro. De winstmarge (ebitda) steeg van 12,1 naar 13,1 procent van de omzet.

Het bedrijf maakte de jaarcijfers dinsdag bekend. Er liepen bovendien 10 procent meer orders binnen dan in 2017. Volgens CEO Frans van Houten toont het goed gevulde orderboekje dat Philips zijn positie versterkt als een technologiebedrijf dat op zorg focust.

De raad van bestuur stelt voor het dividend met 6 procent op te trekken en voor 1,5 miljard euro eigen aandelen in te kopen.

De cijfers tonen echter hoe de erfenis van Philips - de activiteiten in verlichting - nog altijd niet helemaal verdwenen is. Ondanks de goede operationele cijfers daalde de nettowinst van 1,9 miljard euro naar 1,1 miljard euro, voornamelijk door het afstoten van de verlichtingsdivisie Signify.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud