Picanol rest van de week dicht

De productie bij Picanol ligt ook donderdag en vrijdag stil. ©BELGA

De Ieperse weefgetouwenbouwer bevestigt dat de productie ook donderdag en vrijdag stilligt als gevolg van een grootschalige cyberaanval.

Picanol liet woensdag al uitschijnen dat de productie hoogstwaarschijnlijk de hele week zal stilliggen, omdat de cyberaanval erger uitvalt dan gedacht. Dat wordt donderdagochtend bevestigd. 'Donderdag en vrijdag zijn we ook dicht', zegt woordvoerder Frederic Dryhoel. Bij Picanol is normaal een kleinere weekendploeg actief, maar ook die zal niet aan de slag gaan.

Morgen update

Later vandaag zit het crisisteam opnieuw bijeen. In de loop van de volgende dagen moet duidelijk worden of er volgende week opnieuw productie zal zijn. Intussen gaat het onderzoek naar de cyberaanval verder. Picanol werd het slachtoffer van een aanval met ransomware, software die alle data versleutelt tot er losgeld wordt betaald. Daardoor ligt de productie in alle vestigingen stil en zijn 1.500 werknemers in Ieper technisch werkloos.

1.500
Technisch werkloos
In Ieper zijn 1.500 Picanol-werknemers technisch werkloos.

Woensdag liet Picanol verstaan dat het screenen van de systemen en het achterhalen van hoe de aanval kon gebeuren meer tijd in beslag nemen dan gedacht. De weefgetouwenbouwer laat donderdag nog verstaan dat vrijdagnamiddag een nieuwe update volgt.

Het aandeel van Picanol op de beurs van Brussel blijft geschorst, tot Picanol de beleggers meer informatie kan geven over de financiële impact van de cyberaanval.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud