Advertentie
Advertentie

Problemen bij Technopolis slepen al acht jaar aan

©technopolis

De problemen bij Technopolis, het doe-centrum voor technologie en wetenschap in Mechelen, werden al zeker acht jaar geleden gesignaleerd. Uit documenten die De Tijd kon inkijken, blijkt dat het management al in 2007 klachten van werknemers over de slechte sfeer en het gebrek aan respect van de directie besprak.

Een personeelsenquête die Technopolis een paar jaar later organiseerde, legde opnieuw een rist problemen bloot. ‘Wat zou een reden zijn om te vertrekken bij Technopolis?’, werd gevraagd. Het leverde een reeks niet mis te verstane (anonieme) antwoorden van werknemers op. ‘In plaats van te werken aan wat beter kan, worden de werknemers ontslagen.’ ‘Het beleid van Technopolis is achterhaald, controle en macht zijn niet meer van deze tijd.’ ‘Er mag niet afgeweken worden van de huidige bewandelde wegen.’

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) besliste vorige week om de werkingssubsidie van 4,2 miljoen euro dit jaar op te schorten tot de raad van bestuur van Technopolis met een grondig actieplan komt. Dinsdagavond werd dat document aan het kabinet-Muyters bezorgd. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud