Proximus doekt portaalsite Skynet op

©BELGAIMAGE

Skynet, een van de eerste Belgische portaalwebsites, wordt opgedoekt. Moederbedrijf Proximus ziet geen heil meer in het merk.

Een groot merk uit de Belgische internetgeschiedenis verdwijnt binnenkort van het web. Proximus doekt op 1 juli zijn portaalsite Skynet.be op, en vervangt hem door het nieuwe tv-portaal Proximus Pickx. 

Skynet ontstond in 1995. De broers Jean en José Zurstrassen, de internetpioniers die later ook aan de wieg stonden van de online bank Keytrade, richtten de internetprovider op met hun kompaan Grégoire de Streel. Drie jaar later verkochten ze het bedrijf aan Belgacom, de voorloper van Proximus.

Portaalsite

Onder de vleugels van die mastodont groeide de portaalsite Skynet.be uit tot een van de belangrijkste sites van België. De laatste jaren kwam het merk wat op de achtergrond terecht en nu heeft Proximus beslist het te laten uitdoven.

Met Proximus Pickx heeft de telecomprovider een nieuwe portaalsite ontwikkeld die een gelijkaardige inhoud heeft als Skynet.be. Op 1 juli zal de URL skynet.be doorverwijzen naar proximuspickx.be. Skynet.be heeft volgens Proximus maandelijks nog ongeveer 800.000 bezoekers.

E-mail

Proximus benadrukt dat de klanten met een e-mailadres van Skynet (@skynet.be) dat kunnen houden. Er komt een mailbox-icoontje op de website proximuspickx.be om de inbox te bereiken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud