Röhrig stapt op als voorzitter van Agfa

©rv

Klaus Röhrig stapt op als voorzitter van Afga-Gevaert. De Fransman Frank Aranzana vervangt hem.

Röhrig gaf op de raad van bestuur deze week te kennen dat hij het voorzitterschap van het beeldvormingsbedrijf Agfa wil neerleggen omdat hij zich steeds meer zorgen maakt over zijn gebrek aan fysieke aanwezigheid op de hoofdzetel van het bedrijf in Mortsel. Door de ernstige reisbeperkingen door de coronacrisis, die volgens hem nog heel wat maanden zullen duren, vindt hij het beter zijn ontslag aan te bieden.

Röhrig maakte zich steeds meer zorgen over zijn gebrek aan fysieke aanwezigheid op de hoofdzetel in Mortsel.

De 42-jarige Röhrig was sinds mei 2019 voorzitter van Agfa en zat al sinds 2018 in de raad van bestuur. Hij is de belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf. In maart kocht hij via zijn investeringsfonds AOC Technology voor 6,94 miljoen euro aan aandelen en bouwde zo een belang van 14,6 procent uit.

AOC - voluit Active Ownership Capital - is een activistisch investeringsfonds dat operationele en strategische veranderingen probeert door te voeren bij bedrijven waarin het investeert om zo meerwaarde te creëren voor de aandeelhouders.

Onder impuls van AOC verkocht Agfa een groot deel van zijn tak medische IT aan het Italiaanse Dedalus, een deal van 975 miljoen euro.

De raad van bestuur van Agfa aanvaardde Röhrigs ontslag en benoemde de Fransman Frank Aranzana, die sinds mei vorig jaar bestuurder is bij Agfa, tot nieuwe voorzitter.

Aranzana (1958) behaalde een bachelor in Economie en Politieke Wetenschappen aan het IEP in Parijs, een bachelor in de Rechten aan de Universiteit van Nice en een master in Management aan ESSEC in Parijs.

Hij begon zijn carrière in 1986 bij Dow Chemical, waar hij werkte in sales, marketing en business management. In 1996 werd hij business director bij DuPont Dow Elastomers. In 1999 verhuisde hij naar UCB, waar hij tal van functies uitoefende.

In 2013 werd hij benoemd tot CEO van Allnex, de producent van coatingharsen die door Advent International Private Equity werd overgenomen, en van 2016 tot begin 2020 was hij een partner bij Advent en zat hij in de adviescommissie van Allnex.
Aranzana woont sinds 1999 met zijn vrouw en kinderen in België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud