Advertentie

Samsung beleeft moeilijke tijden na smartphonefiasco

De mislukking van de Samsung Galaxy Note 7 was slecht voor het imago van Samsung. Daar draagt het de gevolgen van. ©EPA

De CEO van elektronicagigant Samsung zegt dat de groei in zijn belangrijkste markten vertraagt.

In de komende jaren zal Samsung de wind van voren krijgen, zegt Kwon Oh-hyun, de CEO van de Zuid-Koreaanse elektronicareus. 'De groei in onze belangrijkste markten vertraagt en de politieke en economische onzekerheid is toegenomen', zegt hij.

4,8 miljard
Samsung verloor al 4,8 miljard euro doordat het een populaire smartphone uit de rekken moest nemen.

Kwon kondigde ook aan dat hij zijn bedrijf wil hervormen, na het fiasco van de smartphone Samsung Galaxy Note 7. Die werd in 2016 gelanceerd, maar uit de handel genomen nadat enkele toestellen door een slecht werkende batterij waren ontploft.

Het fiasco knaagde meteen aan de winstcijfers van Samsung. In totaal verloor het Aziatische bedrijf al 5 miljard dollar (4,8 miljard euro) aan de smartphone. Het bedrijf organiseerde een grote terugroepactie waarbij de batterijen werden vervangen. Maar die bracht geen zoden aan de dijk, want de apparaatjes bleven ontploffen.

Uitvoeriger testen

Kwon wil de kwaliteit van zijn producten verbeteren door ze uitgebreider te testen voor ze in de winkelrekken terecht komen. 'Kwaliteit was altijd al de hoeksteen van ons succes en dat moet absoluut zo blijven. We zullen onze kwaliteitsstandaarden herstellen door uitvoerigere testprocedés.'

Hij spoort zijn personeel aan om meer te innoveren met technologie. 'Onze concurrenten zijn sterker geworden door zwaar te investeren in nieuwe domeinen zoals kunstmatige intelligentie.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud