Advertentie

Samsung moet Apple dan toch minder geld

Volgens een Amerikaanse rechter is Samsung wel degelijk schuldig aan schaden van patentrechten, maar de boete is wel flink gedaald. ©REUTERS

Er wordt fors gesnoeid in de schadevergoeding die Samsung aan concurrent Apple moet betalen. In een breed uitgesmeerde patentzaak beschuldigden beide technologiereuzen elkaar van het schenden van elkaars patentrechten.

In 2013 kreeg Samsung te horen dat het zo’n 930 miljoen dollar boete moest betalen, omwille van het schenden van patenten rond de iPhone van Apple. In hoger beroep oordeelde een Amerikaanse rechter maandag dat hoewel er wel degelijk inbreuken tegen het patentrecht gebeurd zijn, het uiterlijk van de iPhone niet juridisch kan beschermd worden.

De vooropgestelde boete wordt nu verlaagd naar 548 miljoen dollar (482 miljoen euro). Er komt ook geen door Apple gewenst verbod op de verkoop van smartphones en tablets van Samsung in de VS. Overigens werd ook de aanklacht van het Zuid-Koreaanse bedrijf dat Apple hun technologische patentrechten schaadde, van tafel geveegd.

Bitse strijd

De twee technologiereuzen strijden al jaren tegen elkaar in een paar patentrechtzaken. In augustus 2014 besloten de beide technologiereuzen om wereldwijd alle procedueres stop te zetten, behalve twee nog lopende zaken in de VS. Apple beschuldigt Samsung ervan dat de smartphones in de Galaxy-reeks wel héél veel overeenkomsten - rechthoekig, afgeronde zijkanten, flat-screen - vertonen met de iPhone. De andere, nog lopende zaak, betreft een boete voor Samsung van 120 miljoen euro omtrent nog andere andere smartphonepatenten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud