Slack zet stap naar beursgang

Stewart Butterfield, de CEO van Slack ©REUTERS

Slack, de chatapp voor bedrijven, start bij de Amerikaanse beurswaakhond de procedure op gang voor een beursintroductie à la Spotify.

Slack heeft bij de beurstoezichthouder SEC een vertrouwelijk dossier ingediend, zo maakte het bedrijf bekend op zijn blog, als eerste stap naar een beursnotering. Een indicatie over het aantal aandelen dat het bedrijf wil verkopen of de prijs, geeft Slack niet.

De chatapp wordt gebruikt door 85.000 bedrijven ter wereld. De waarde van het bedrijf wordt geschat op 7 tot 10 miljard dollar.

Flickr

Slack werd in 2013 door twee oudgedienden van de onlinefotodienst Flickr, Stewart Butterfield en Cal Henderson, opgericht als een online platform waarmee je in realtime berichten en documenten kunt uitwisselen met collega's.

Lang werd gedacht dat het gemak waarmee Slack geld bij privé-investeerders ophaalt een beursgang overbodig zou maken.Bij de jongste kapitaalronde leverden enkele grote investeringsfondsen uit Silicon Valley verse cash. Bij de ronde in 2017 stapte het Vision Fund van de Japanse technologiereus Softbank aan boord. 

Spotify

Eerder lekte al uit dat Slack aan een 'direct listing' werkt. Dat betekent dat een bedrijf amper een beroep doet op begeleidende banken die voor veel geld potentiële investeerders oplijsten en zo de aandelenprijs bepalen. De verkopers kunnen vrijer de prijs vastleggen door rechtstreeks te praten met beleggers.

Het bekendste recente voorbeeld is de muziekstreamingdienst Spotify

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud