Slimme sportarmband Fitbit spurt naar boven op Wall Street

Fitbit-CEO James Park luidt de openingsbel op Wall Street. ©REUTERS

Fitbit heeft met zijn beursgang 736 miljoen dollar opgehaald. Dat waardeerde de fabrikant van slimme sportarmbanden voor opening van Wall Street op zo'n 4 miljard dollar. Ondertussen komt daar al zo'n 50 procent bij.

Fitbit maakt armbanden die je beweging met en analyseren. Wereldwijd verkocht het bedrijf al een kleine 4 miljoen fitnesstrackers. Het is daarmee marktleider in zijn marktsegement. Vorig jaar was Fitbit voor het eerst rendabel, met een winst van 131,8 miljoen euro.

Het bedrijf was oorspronkelijk zinnens om aan een prijsvork tussen 14 en 16 dollar richting Wall Street te trekken. Die prijs werd gisteren nog opgetrokken naar een vork tussen 16 en 19 dollar, vanwege de grote interesse. En in extremis werd de intekenprijs nog een laatste keer verhoogd tot 20 dollar.

Dat bracht in totaal 736 miljoen dollar in het laatje voor onderzoek en ontwikkeling en eventuele overnames. Het aandeel wordt vanaf vandaag verhandeld op de New York Stock Exchange onder de ticker 'FIT'.

En hoe. Kort na opening spurtte de fitnesstracker al 52 procent hoger tot 30,40 dollar.

Nochtans zit Fitbit niet meteen in een markt zonder concurrentie. Zowat elke techreus op aarde is bezig aan een eigen lijn van fitnesswearables, met meest recent de slimme horloge Apple Watch als potentiële grote concurrent. Fitbit lijkt vooralsnog goed stand te houden tegen het geweld uit Cupertino, maar analisten zien toch aardig wat risico's de komende jaren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud