'Slimme stressbal' tankt 1,5 miljoen euro zaaikapitaal

Michael en Stefanie Broes met hun Moonbird. ©Kristof Vadino

Moonbird, een toestel dat mensen met angst- en slaapproblemen wil helpen met ademhalingsoefeningen, heeft in een eerste kaiptaalronde 1,5 miljoen euro opgehaald. De start-up zal het geld gebruiken om zijn product wereldwijd in de markt te zetten.

Moonbird is het bedrijf van broer en zus Michael en Stefanie Broes. Zij kwamen eind 2019 tot de conclusie dat in hun kennissenkring veel mensen met angst- en slaapstoornissen kampten. Al pratend over wat daar zoal aan te doen valt, kwamen ze op het idee om een soort slimme stressbal te ontwikkelen.

Als neurowetenschapper was Stefanie Broes bekend met de wetenschappelijk bewezen positieve effecten van ademhalingsoefeningen op ons stressniveau en ons slaappatroon. Maar waar die ademhalingsoefeningen goed werken als patiënten begeleid worden, blijkt dat veel mensen afhaken eens ze er alleen voor staan.

Baby op je buik

10.000
te verkopen moonbirds
Het is de bedoeling tegen eind dit jaar 10.000 stuks van de Moonbird verkocht te hebben.

Om daar een mouw aan te passen ontwikkelden Stefanie en Michael Broes een oplossing die mensen bijna letterlijk bij de hand neemt. De Moonbird is een klein, avocadovormig toestel dat in je handpalm past en daar met dank aan een inwendige motor krimpt en uitzet op het ritme waaraan je moet in- en uitademen. De oefeningen selecteer je, of stel je zelf samen, in een bijhorende app.

‘Na een tijdje neem je dat ritme vanzelf over', legde Broes al eerder uit aan De Tijd. 'Vergelijk het met een baby die ligt te slapen op je borst. Na een tijdje volg je automatisch elkaars ritme.’

Tegen het einde van dit jaar moeten 10.000 stuks van de Moonbird verkocht zijn. Om de uitrol en de wereldwijde commercialisering te ondersteunen heeft het bedrijf net een kapitaalronde van 1,5 miljoen euro afgerond. Dat 'zaaikapitaal' komt van partijen als Akiles, ScaleFund, Imec.iStart, PMV en de investeringsboetiek Buysse & Partners.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud