Advertentie

Smartfin pompt 3 miljoen in Nederlandse beveiliger van digitale documenten

Smartfin Capital, het investeringsfonds van onder anderen de fintechpionier Jurgen Ingels investeert 3 miljoen dollar in het Nederlandse Zivver. In totaal haalt de beveiliger van online communicatie 17 miljoen dollar op om de Britse markt op te gaan en nieuwe diensten uit te bouwen.

De scale-up Zivver bundelt bestaande beveiligingstechnologie en biedt die aan in een makkelijk toegankelijk pakket voor e-mail, financiële en juridische documenten, doktersvoorschriften... kortom alle informatie waar discretie en databescherming belangrijk zijn. In Nederland rekent het bedrijf ongeveer 40 procent van alle gemeenten en ziekenhuizen, twee van de grootste verzekeraars en het openbaar ministerie tot zijn klanten. Het draaide in 2019 met 120 medewerkers een omzet van 10 miljoen euro.

Zorg

Met de 17 miljoen euro erbij heeft Zivver nu al 30 miljoen euro opgehaald bij DN Capital, henQ capital, Dawn Capital en Smartfin Capital. Die laatste, het fintechfonds dat Jurgen Ingels en Bart Luyten in 2014 oprichtten en onder meer Unified Post, NG Data, Itineris en Theo Technologies in portefeuille heeft, investeert 3 miljoen dollar.

Zivver zette de afgelopen jaren een indrukwekkende groei neer. Het zal het nieuwe kapitaal aanwenden om het tempo van zijn internationale expansie naar onder meer de Britse markt op te voeren en de mogelijkheden van zijn gelijknamige platform uit te breiden. Het wil ook nieuwe diensten uitrollen, waaronder veilig videobellen, het versturen van digitale vragenlijsten en het digitaal ondertekenen van documenten.

Zivver werd in 2015 opgericht door de Nederlander Rick Goud, toen nog consultant in de zorg. Volgens Goud, vandaag de technologiedirecteur van het bedrijf, viel veel te verbeteren aan de communicatie in de sector, waar veel gevoelige informatie wordt gedeeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud