Smartphones redden Belgische elektronicamarkt

Smartphones houden de verkoop van consumentenelektronica op peil ©Bloomberg

De verkoop van elektronica in ons land bleef in het eerste kwartaal stabiel ten opzichte van een jaar voordien. Dat komt door de verkoop van smartphones, die fors stijgt. De verkoop van televisies en digitale camera's duikt naar beneden.

Van januari tot maart gaven de Belgen gezamenlijk 1,44 miljard euro uit aan elektronica, berekende het onderzoeksbureau GfK. Dat is 0,5 procent minder dan het jaar voordien.

De markt van consumentenelektronica daalde met 11 procent. In die categorie werden er vooral minder televisies verkocht. De gebogen en haarscherpe schermen die fabrikanten lanceren, vallen dus niet echt in de smaak. De zogenaamde actioncamera's - zoals die van het bekende merk GoPro - redden de meubelen bij de consumentenelektronica. De verkoop stijgt met 20 procent.

Ook digitale camera's worden fors minder verkocht. De verkoop daalt met 7 procent. Wellicht zit de verkoop van smartphones daar voor iets tussen, want in die categorie stijgt de verkoop met 13 procent. Ook kleine en grote huishoudtoestellen zien hun verkoop stijgen met zo'n 7 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud