Advertentie

Sofina mee aan boord bij beursgang Airbnb

©AFP

Bij de miljardenbeursgang van Airbnb zit één Belgische investeerder onrechtstreeks mee aan boord: Sofina.

De holding van de familie Boël heeft als aandeelhouder van meerdere fondsen van Sequoia uitzicht op een stevige meerwaarde. De Amerikaanse durfkapitalist bezit via tien fondsen 17,9 procent van het platform voor de particuliere verhuur van kamers en woningen.

Airbnb brengt bij zijn beursgang zo’n 52 miljoen aandelen naar de markt, tegen 44 à 50 dollar per aandeel. Aan de bovenkant van de prijsvork kan het bedrijf 2,6 miljard dollar ophalen tegen een waardering van 35 miljard dollar. Sequoia verkoopt geen aandelen bij de operatie. De stichters gaan voor bijna 100 miljoen dollar aan stukken verkopen.

Via Sequoia investeerde Sofina achtereenvolgens in Yahoo!, Google, YouTube, LinkedIn, Instagram, WhatsApp en Uber.

De relatie van Sofina met Sequoia dateert al van de jaren 90. Het was een van de eerste spelers waarmee de familie Boël in contact kwam aan de Amerikaanse westkust. Via Sequoia investeerde Sofina achtereenvolgens in Yahoo!, Google, YouTube, LinkedIn, Instagram, WhatsApp, Snapchat en Uber.

Bij elke miljardendeal rond of beursgang van die bedrijven zat Sofina dankzij dat langetermijnpartnerschap op de eerste rij. De twee werken ook samen in Azië, waar ze samen investeerden in de snelgroeiende leerapp Byju’s, de specialist in betaaltechnologie Pine Labs, de nieuwssite Dailyhunt en de online modewinkel Zilingo.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud