Spotify bekijkt overname van sportpodcasts

©REUTERS

Muziekstreamingdienst Spotify overweegt zijn aanbod podcasts te versterken met de overname van het Amerikaanse The Ringer.

Dat schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal. Het in 2016 opgerichte The Ringer omvat ruim 30 podcasts over sport en entertainment en was in 2018 goed voor een omzet van meer dan 15 miljoen dollar. Het bedrijf is winstgevend. Spotify voert overnamegesprekken met The Ringer, al zitten die volgens de zakenkrant nog in een vroeg stadium.

Een eventuele acquisitie past binnen de ambities van de beursgenoteerde muziekstreamer om een stevige voetafdruk in podcasts te verwerven. Spotify wil zo meer radioluisteraars lokken en de winstmarges opkrikken. Vorig jaar spendeerde het al 400 miljoen dollar aan de overname van drie podcastbedrijven en tientallen overeenkomsten voor exclusieve content.

100 miljoen

The Ringer, opgericht door de voormalige ESPN-commentator Bill Simmons, is elke maand goed voor meer dan 100 miljoen downloads. Simmons heeft een eigen podcast, 'The Bill Simmons Podcast'. In september bereikte hij al een akkoord met Spotify voor de exclusieve streaming van zijn nieuwe podcast, ‘The Hottest Take’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect