Stormloop op aandelen Rocket Internet

Rocket-topman Oliver Samwer ©doc

De beursgang van Rocket Internet legt het bedrijf geen windeieren. De Duitse investeerder in e-commercesites gaat dubbel zoveel centen ophalen als gepland.

Het investeringsvehikel van de Duitse gebroeders Samwer planden op 9 oktober op de beurs van Frankfurt 750 miljoen euro op te halen. Maar door de succesvolle beursgang van het Chinese Alibaba op Wall Street blijkt de interesse voor de Duitse aandelen veel groter dan gepland. Alexander, Oliver en Marc Samwer verwachten nu dat ze 1,5 miljard euro zullen ophalen. Het dubbele dus, en op slag goed voor de grootste beursgang ooit in Duitsland.

Riding on Alibaba's wave? Rocket Internet doubles amount it's seeking from IPO to $1.8b http://t.co/rXWLb9ZcHV via @BloombergNews— Angela Cullen (@cullenang) September 24, 2014


De prijsvork voor de nieuwe aandelen die naar de beurs worden gebracht, bedraagt 35,50 tot 42,50 euro. Dat waardeert het bedrijf op ruim 6 miljard euro. De intekenperiode start vandaag en loopt tot 7 oktober.

Rocket Internet is het bedrijf achter een heel aantal internetbedrijven. De meest bekende verwezenlijking is het financieren en uitbouwen van de e-commercemogol Zalando, dat op 1 oktober naar de beurs trekt en een half miljard euro wil ophalen. Duizenden mensen bestellen dagelijks schoenen en outfits bij de site. In Duitsland is zelfs een nieuwe rage ontstaan, waarbij jongeren honderden outfits laten opsturen, een verkleedfeestje houden, en de hele zwik kosteloos weer naar afzender terugsturen.

Met de opbrengst van de beursgang wil Rocket Internet nieuwe bedrijven helpen opzetten, startups financieren en zijn participaties in een aantal gevestigde bedrijven uitbreiden.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud