Symantec doet mee aan opsplitsingsrage

©Symantec

Het technologiebedrijf Symantec gaat zich zoals verwacht opdelen in twee aparte bedrijven. Dat werd na beurs aangekondigd.

Symantec  , bekend van onder meer de beveiligingssoftware Norton, meldde na beurs dat het zichzelf opsplitst in twee bedrijven, de nieuwe rage in Wall Street. Eerder kondigden computerreus Hewlett-Packard en internetwinkel Ebay al een gelijkaardige operatie aan. Waarde creëren, klinkt het dan. Voor Symantec gaat het echter om een regelrechte volte de face, want jarenlang was schaalvergroting het credo in Mountain View, Californië.

Maar er komt dus een apart bedrijf voor de software voor internet en computerbeveiliging enerzijds en een bedrijf voor het opslaan van data anderzijds. Een heel goede zaak vinden de meeste analisten en beleggers omdat ze al langer oreren dat die twee activiteiten totaal niet compatibel zijn en dat die onverzoenbaarheid woog op de aandelenkoers. De eerste divisie haalt immers hoge marges, de tweede niet.

Daarmee wordt een onderneming met een omzet van 6,7 miljard dus opgedeeld. 'Security business' haalde een omzet van 4,2 miljard dollar in het laatste boekjaar, 'Information Management Business', boekte 2,5 miljard ontvangsten. Tijdens het eerste kwartaal van 2014-2015 steeg de omzet van de groep met 2 procent tot 1,74 miljard, goed voor 236 miljoen nettowinst (+50%).

Het aandeel sloot eerder op de avond 2,4 procent lager op 23,44 dollar en deelde dus in de algemene malaise op Wall Street

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud