Advertentie

Team.blue strijkt neer op Griekse markt

Jonas Dhaenens, de CEO van team.blue. ©jonas lampens

Team.blue, de Gentse aanbieder van webdiensten die ontstaan is uit Combell, heeft nu ook een Griekse prooi te pakken.

De honger naar overnames van team.blue is voorlopig nog niet gestild. Eén van de grootste Europese aanbieders van internetdiensten heeft met de overname van het Griekse Enartia een nieuwe markt aangeboord. Financiële details van de deal ontbreken.

Enartia werd opgericht in 2004, en is actief onder de namen Papaki en Top Host. Via die merken biedt Enartia de registratie van domeinnamen, hosting en clouddiensten aan. Niet alleen in Griekenland, maar ook in Servië en Albanië. Het Griekse internetdienstenbedrijf, dat zijn hoofdkwartier in Iraklion (Kreta) heeft, kan rekenen op meer dan 97.000 klanten en beheert meer dan 365.000 domeinnamen.

12
landen
Na de Griekse overname is het Gentse team.blue actief in twaalf landen.

Met de overname breidt Jonas Dhaenens, de grote bezieler achter team.blue, zijn imperium verder uit. Vorig jaar werd de groep ook al actief in Tsjechië, Turkije en Bulgarije. Dat moest het bedrijf vorig jaar naar een omzet van 300 miljoen euro sturen. Griekenland is het twaalfde land waar het bedrijf neerstrijkt.

Unicorn

De webhostinggroep is intussen goed voor meer dan 2 miljoen klanten, 5 miljoen domeinnamen en 1.500 medewerkers en ontstond uit de fusie van het Gentse Combell met het Nederlandse TransIP. De combinatie was volgens de gehanteerde waarderingen bij die fusie meer dan 1 miljard dollar waard en mag zich dus een unicorn noemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud