Advertentie

Technologiedirecteur Facebook legt volgend jaar functie neer

Mike Schroepfer, de directeur technologie van Facebook, wil meer tijd besteden aan zijn gezin en aan filantropie. ©REUTERS

Mike Schroepfer, de directeur technologie van Facebook, stapt volgend jaar op. Hij wordt opgevolgd door Facebook-oudgediende Andrew Bosworth, die nu het augmented reality-lab leidt.

Schroepfer trad in 2008 in dienst bij de socialemediagigant en was er sinds 2013 technisch directeur (chief technology officer). Hij houdt toezicht op Facebook-projecten rond kunstmatige intelligentie (AI), virtual reality (VR) en blockchain.

In een verklaring dankte CEO Mark Zuckerberg Schroepfer voor de bewezen diensten. 'Hij heeft een cruciale rol gespeeld in bijna alles wat we hebben gedaan - van het opbouwen en schalen van onze teams tot het begeleiden van veel van onze belangrijkste leiders, en van het helpen ontwikkelen van nieuwe technologieën zoals AI en VR tot het op wereldwijde schaal bedienen van onze infrastructuur en zakelijke dienstverlening', klonk het.

Schroepfer, die stelde meer tijd te willen besteden aan zijn gezin en aan filantropie, blijft wel aan de slag als adviseur, of eerste 'senior fellow' van het bedrijf, zoals Facebook zijn nieuwe rol omschrijft.

Hij zal bij Facebook focussen op het rekruteren en ontwikkelen van technisch talent, het verbeteren van projecten en het stimuleren van AI-investeringen in technologieën.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud