Tencent Music blaast beursgang af

©REUTERS

Het turbulente beursklimaat heeft Tencent Music doen beslissen zijn beursgang uit te stellen.

De baisse op de aandelenmarkten spaart geen enkele sector, zeker de techsector niet. De Nasdaq zakte donderdag voor het eerst tien procent onder zijn recente piek wat betekent dat in de Amerikaanse techindustrie nu officieel sprake is van een 'correctie'.

Tencent Music Entertainment, de eigenaar van de populairste Chinese muziekapps, wou zowat 1 miljard dollar willen ophalen. Met zijn streamingapps QQ Music, Kugou en Kuwo en de karaoke-app WeSing is Tencent Music het grootste online muziekplatform in China. Het telt meer dan 800 miljoen actieve gebruikers per maand. In 2017 realiseerde het op een omzet van 1,65 miljard dollar een nettowinst van 199 miljoen dollar.

Dichter bij huis zag Leaseplan zich genoodzaakt zijn beursplannen af te blazen. Leaseplan had een beursgang in Amsterdam en Brussel in gedachten. Volgens mediaberichten zou het bedrijf daarbij op zo'n 7,5 miljard euro gewaardeerd kunnen geweest zijn.

Shurgard zet daarentegen door met zijn beursgang. Het trekt maandag naar Euronext Brussel tegen een prijs van 23 euro per aandeel. Dat is de onderkant van de prijsvork van 23 à 28 euro waarmee het naar beleggers trok.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect