Thuiswerken bezorgt Microsoft sterk kwartaal

De Franse hoofdzetel van Microsoft in Issy-les-Moulineaux ©AFP

Microsoft heeft in het vierde kwartaal van het boekjaar 2019/2020 beter gepresteerd dan verwacht. Met dank aan het vele thuiswerken, waardoor druk beroep werd gedaan op de clouddiensten.

De software- en clouddienstengroep kende een sterke driemaandenperiode april-juni. De omzet klom 13 procent tot 38 miljard dollar.  Analisten hadden slechts op 36,5 miljard gerekend.

De bedrijfswinst kwam ook hoger uit, maar de toename was met 8 procent tot 13,4 miljard dollar iets minder groot.

De nettowinst, 11,2 miljard dollar, was dan weer 15 procent lager dan een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 1,46 dollar tegen 1,71 dollar een jaar eerder. De winst werd deels gedrukt door een last van 5 cent per aandeel die Microsoft nam voor de sluiting van zijn fysieke winkels. De nettowinst per aandeel was wel hoger dan verwacht: analisten rekenden slechts op 1,36 dollar.

In de nabeurshandel ging het aandeel niettemin lager. De omzetgroei van de cloud-computingactiviteit Azure bedroeg voor het eerst minder dan 50 procent, merkte Reuters op. Microsoft liet weten dat de omzet van het Intelligent Cloud-segment met 17 procent groeide tot 13,4 miljard dollar, waarbij Azure met 47 procent groeide.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud