TikTok-ban voor Amazon-personeel blijkt 'foutje'

Medewerkers van Amazon mogen de entertainmentapp niet meer op hun mobiele toestellen downloaden. ©Photo News

De webgigant Amazon verbood vrijdag in een interne mail zijn medewerkers de Chinese entertainmentapp TikTok te installeren. Maar die mail bleek achteraf een 'foutje' te zijn.

TikTok leek even een verboden vrucht te zijn voor medewerkers van Amazon. De grootste internetwinkel ter wereld gaf vrijdag in een intern mail zijn personeel de opdracht gegeven de entertainmentapp te verwijderen van alle mobiele toestellen waarop ze ook toegang hebben tot hun Amazon-e-mail. 

De ingreep drong zich volgens de webgigant op omdat zich ‘veiligheidsrisico’s’ voordoen. ‘Wie de app tegen vrijdag niet van zijn apparaten verwijderd heeft, zal niet langer toegang hebben tot zijn e-mail’, waarschuwde het bedrijf in een e-mail aan alle medewerkers.

Maar in een reactie aan de technologiesite The Verge kwam Amazon vrijdag alweer terug op dat beleid. De mail was 'foutief' uitgestuurd, zo was te horen bij een woordvoerder van het bedrijf. 'Er is geen enkele wijziging in ons beleid rond TikTok op dit moment.'

Onder de loep

TikTok ligt in de Verenigde Staten al een tijd onder de loep. De app is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance. De autoriteiten in Washington sluiten niet uit dat de overheid in Peking ook toegang heeft tot data van de gebruikers van de entertainmentapp die zeker bij jongeren in de VS erg populair is. Enkele dagen geleden opperde Amerikaans president Donald Trump nog dat de app misschien wel verboden wordt in de hele VS.

Wie de app tegen vrijdag niet van zijn apparaten verwijderd heeft, zal niet langer toegang hebben tot zijn e-mail.
Top Amazon

ByteDance houdt vol geen banden te hebben met de Chinese overheid. Om de wereld daarvan te overtuigen kreeg het bedrijf in mei zelfs een Amerikaanse CEO.

In een poging de Amerikanen van hun oprechtheid en onafhankelijkheid te overtuigen besliste ByteDance eerder deze week TikTok niet langer beschikbaar te stellen in Hongkong. De ingreep kwam er nadat duidelijk geworden was dat de nieuwe Chinese veiligheidswet voor Hongkong verregaande gevolgen kan hebben voor techbedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud