Twee miljoen voor digitale partituren

De Brussels Philharmonic gebruikt bij optredens tablets ipv papieren partituren ©BELGA

De Belgische start-up die muziekpartituren digitaliseert en verkoopt haalt in een eerste financieringsrond 1,9 miljoen euro op, zo meldt het bedrijf.

Het durfkapitaal is afkomstig van Theodorus III-Fonds, PMV (Cultuurinvest) en SOFI. Samen investeren ze 1,2 miljoen in de Antwerpse start-up. Daarnaast legt een tiental business angels, waaronder enkele Vlaamse captains of industry, nog eens 700.000 euro op tafel. Ten slottte haalde neoScores 100.000 euro op bij individuele investeerders via haar crowdfunding-campagne die gelanceerd werd door Bolero, het online-vehikel van KBC Securities.

Steeds volgens een mededeling van neoScores brengen die operaties het bedrijf 'een belangrijke stap dichter bij zijn ambitie om de iTunes van de muziekpartituren te worden. De onderneming wil zich ontwikkelen als online marktplaats voor muzikanten en uitgevers van muziekpartituren. Om internationaal te groeien ligt de focus in eerste instantie op 'het uitbreiden van de digitale catalogus en het opzetten van een webshop', zo luidt het.

CEO Bart Van der Roost: 'We zijn op twee jaar geëvolueerd van muzikanten met een goed idee naar een jong bedrijf'. Vorig jaar in november werd neoScores verkozen tot meest beloftevolle starter ter wereld

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud