Twitter ontgoochelt met sombere omzetprognose

Jack Dorsey, de CEO van Twitter. ©AFP

Twitter verwacht in het lopende kwartaal minder omzet dan Wall Street hoopte.

Het socialemediabedrijf  maakte donderdag bekend dat de omzet in het eerste kwartaal van 2019 tussen 715 en 775 miljoen dollar zal liggen. Dat is lager dan de meeste verwachtingen. Analisten hadden gemiddeld op 766 miljoen gerekend.

Twitter slaagt er maar niet in het aantal gebruikers beduidend op te krikken. Dat is al jaren de zwakke plek van het bedrijf in de concurrentiestrijd met marktleider Facebook. Het aantal maandelijkse gebruikers kwam in het vierde kwartaal uit op 321 miljoen, of 9 miljoen minder dan een jaar eerder en 5 miljoen minder dan het kwartaal ervoor. De daling is zowel in de VS als in de rest van de wereld merkbaar.

126 miljoen
Dagelijkse gebruikers
Dagelijks gebruiken 126 miljoen mensen Twitter tegen 1,5 miljard voor Facebook.

Toch ziet CEO Jack Dorsey reden tot optimisme. Het aantal dagelijkse gebruikers - een maatstaf die Twitter voor het eerst gebruikt - steeg in het vierde kwartaal jaar op jaar met 9 procent naar 126 miljoen. Zij vormen de harde kern van enthousiaste Twitteraars. Het bedrijf is voortaan van plan zijn dagelijkse publiek centraal te zetten en stopt binnenkort met het rapporteren van de maandelijkse gebruikers. Ter vergelijking: Facebook telt 1,5 miljard dagelijkse gebruikers.

De financiële prestaties in het slotkwartaal van 2018 waren beter dan voorzien. De kwartaalomzet steeg met circa een kwart tot 909 miljoen dollar. De bijbehorende winst van 255 miljoen dollar was ook beter dan verwacht.

Toch lijken beleggers vooral belang te hechten aan de zeer voorzichtige vooruitzichten. Volgens kenners bieden die nog geen zicht op een duidelijke verbetering. In de indicatieve handel voor de opening van Wall Street gaat het aandeel fors achteruit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud