opmerkelijk

Twitter-topman veilt eerste tweet ooit

Twitter-topman Jack Dorsey. ©REUTERS

Jack Dorseys eerste tweet wordt geveild als een digitaal object en is momenteel 2 miljoen dollar waard.

Twitter-oprichter Jack Dorsey heeft zijn allereerste tweet en meteen ook de allereerste tweet van het platform te koop aangeboden. De tweet van 21 maart 2006 'Just setting up my twttr' was zaterdag al goed voor een bod van 2 miljoen dollar op de site Valuables by cent.

De tweet wordt geveild als een digitaal object of een non-fungible token (NFT). Hij blijft gewoon zichtbaar op Twitter, maar de eigenaar krijgt er een digitaal certificaat van dat voorzien is van een versleutelde handtekening en de metadata van het bericht. NFT's zijn de jongste maanden een ware rage aan het worden.

Opbod

Het bod van 2 miljoen dollar komt van Justin Sun, de oprichter van het blockchainplatform TRON, die eerder ook al 4,6 miljoen dollar betaalde om te lunchen met Warren Buffett. Hij is in een opbodstrijd verwikkeld met Sina Estavi, een andere crypto-ondernemer.

Opvallend: de tweet van Dorseys mede-oprichter Biz Stone is een pak minder waard. Stone stuurde een minuut later dan Dorsey een tweet met precies dezelfde tekst. Het hoogste bod op zijn tweet is voorlopig 4,10 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud