Twitteraccounts van wereldtoppers gehackt

©AFP

De Twitteraccounts van meerdere prominenten en grote bedrijven - onder meer Apple, Elon Musk en Barack Obama - zijn woensdagnacht gehackt. 'Dit is een zware dag voor ons', klinkt het bij Twitter.

De Twitteraccounts van bedrijven als Apple en Uber werden gehackt, net als die van prominenten als rapper Kanye West, oud-president Barack Obama, Democratisch presidentskandidaat Joe Biden en miljardairs Bill Gates, Michael Bloomberg, Jeff Bezos en Elon Musk.

In de berichten, die snel werden verwijderd, stond dat mensen een halfuur hadden om 1.000 dollar (ruim 876 euro) in bitcoins over te maken. Ze zouden dan 2.000 dollar ontvangen. 'I decided to give back to my community', gingen de tweets telkens van start.

Volgens Reuters zijn veel mensen in de val gelopen en hebben de oplichters al meer dan 100.000 dollar opgestreken.

Dit is de zwaarste hacking op een socialemediaplatform tot nog toe.
Dmitri Alperovitch
Co-oprichter van cybersecurityplatform CrowdStrike

'Dit is de zwaarste hacking op een socialemediaplatform tot nog toe', zegt Dmitri Alperovitch, één van de co-oprichters van het cybersecurityplatform CrowdStrike aan persagentschap Reuters.

Volgens Twitter hebben hackers ingebroken bij medewerkers die toegang hebben tot het 'interne systeem' van het socialemediaplatform.

'We onderzoeken welke andere kwaadaardige activiteiten ze mogelijk hebben uitgevoerd of tot welke informatie ze mogelijk toegang hebben gehad', stelde het bedrijf in een verklaring. Twitter gooide alvast tijdelijk een groot aantal accounts op slot en stelde voor een groot aantal gebruikers beperkingen in.

'Zware dag voor ons bij Twitter', zei Twitter-baas Jack Dorsey in een tweet. 'We voelen ons allemaal verschrikkelijk dat dit gebeurd is.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud