Advertentie

Uber test pakjesdienst

De gebruikers van Uber Cargo zullen hun bestelling in realtime kunnen volgen via een app. Zoals ze nu al realtime de opgeroepen taxichauffeur kunnen volgen. ©ANP

Uber gaat in Hong Kong pakjesdiensten als FedEx en DHL achterna.

De populaire taxidienst Uber botst wereldwijd op heel wat weerstand van de klassieke taxidiensten en de overheid. Zo moet het bedrijf in New York vijf van zijn zes dispatchcentra sluiten. In Kaapstad heeft de politie 33 Uber-wagens in beslag genomen en Brussel legde tijdens de kerstvakantie vier auto's aan de ketting.

Maar dat alles belet niet dat Uber blijft experimenteren met andere activiteiten. Vorig jaar lanceerde het Amerikaanse bedrijf fietskoeriers in New York. Uber Cargo is het jongste proefballonnetje. Het miljardenbedrijf koos daarvoor Hong Kong uit.

'Laat uw pakjes en goederen vervoeren als een VIP', luidt de slogan. Wie beroep doet op de dienst - voorlopig enkel in Hong Kong - mag enkele minuten na een oproep een bestelwagen verwachten. De gebruiker kan de bestelling vervolgens realtime volgen via een app. Of hij kan zijn pakje vergezellen in de bestelwagen. De kostprijs is afhankelijk van de afstand en van hoe lang de rit duurt. De dienst mikt zowel op bedrijven als particulieren.

Dat Uber Cargo in Hong Kong wordt getest is volgens nieuwssite TechCrunch geen toeval. Besteldiensten vormen er een bloeiende markt. En bij zijn jongste kapitaalronde van 1,2 miljard dollar gaf het bedrijf aan dat een deel van dat geld naar uitbreiding van de Aziatische activiteiten zal gaan.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud