Advertentie

Uber wil in 2020 vliegende taxi lanceren

In eerste instantie zal een piloot de vliegende auto besturen, maar op termijn moeten computers de knuppel overnemen. ©rv

De taxidienst gaat een samenwerking aan met verschillende luchtvaartbedrijven om vliegende auto's te ontwikkelen.

De taxidienst Uber vernieuwde de autosector al met zijn befaamde app, maar op dit moment bereiden de Amerikanen een nog grotere revolutie voor. In 2020 wil Uber voor het eerst een vliegende auto de lucht in sturen. Drie jaar later wil het het voertuig beginnen uit te rollen.

Stedelijke luchtvaart

Op termijn wil Uber mensen per vliegauto door de stad vervoeren. 'Stedelijke luchtvaart is een logische volgende stap voor Uber', zegt productdirecteur Jeff Holden aan de Financial Times. 'We willen het mogelijk maken om met één druk op de knop een vluch te bestellen.'

Het was al langer bekend dat Uber droomt van vliegende auto's. In februari kocht het een belangrijk personeelslid weg bij ruimtevaartorganisatie NASA.

Embraer

Nu gaat het technologiebedrijf partnerschappen aan met luchtvaartbedrijven. Bijvoorbeeld de bekende vliegtuigbouwer Embraer, dronebouwer Aurora Flight Sciences en Bell Helicopter, een maker van oorlogsvliegtuigen.

In eerste instantie zullen de voertuigen worden bestuurd door mensen, maar op termijn is het de bedoeling dat computers de rol van de piloot overnemen. Doordat personeelskosten zouden wegvallen, hoopt Uber van zijn vliegende auto een aantrekkelijk alternatief voor taxidiensten te maken.

Helikopter

De vliegende auto die Uber ontwikkelt werkt niet als een vliegtuig. Landingsbanen zijn niet nodig, aangezien het toestel verticaal moet kunnen opstijgen.

Anders dan een helikopter zal de vliegende auto verschillende hefschroeven hebben én vleugels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud