Uberwaardering voor Lyft

De taxi-app Lyft trekt vrijdag naar de beurs. ©REUTERS

De taxi- en autodeeldienst Lyft krikt de intekenprijs voor zijn beursgang van vrijdag op naar 70 à 72 dollar.

De interesse in de beursintroductie van de taxi-app Lyft is bijzonder groot. Een update van het prospectus leert dat Lyft de intekenprijs voor zijn beursgang van vrijdag opkrikt naar 70 à 72 dollar, van 62 à 68 dollar. Aan 72 dollar krijgt Lyft een waardering van meer dan 24 miljard dollar mee.

Dat is een lijvig prijskaartje voor een bedrijf dat vorig jaar 911 miljoen dollar verloor op een omzet van 2,16 miljard dollar en, net als grote rivaal Uber, nog niet overtuigend kon aantonen dat het een idee heeft hoe het de jarenlange verliezen kan terugdringen.

Maar de belegger wil voor geen geld de beursgang van een 'high profile' techbedrijf missen. Vrijdag noteren de Lyft-aandelen voor het eerst op Nasdaq (Wall Street).

Lyft neemt met zijn beursgang grote rivaal Uber in snelheid. Die krijgt pas volgende maand een beursnotering op de New York Stock Exchange, maar kan zich alvast optrekken aan de forse beleggersappetijt in Lyft-aandelen. Er staan dit jaar nog meer IPO's (beursintroducties) voor de deur, waaronder die van het sociaal netwerk Pinterest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud