Unifiedpost: '2021 wordt een bouwjaar'

Hans Leybaert, CEO van Unifiedpost, bij de beursgang vorig jaar. ©Kristof Vadino

Unifiedpost zag in zijn eerste jaarrapport als beursgenoteerd bedrijf de omzet flink stijgen, maar het verlies ook uitdiepen. 'Bouwjaar' 2021 moet het fintechbedrijf op schema zetten voor de komende jaren.

Unifiedpost, dat in september vorig jaar naar Euronext Brussel trok, legt zich toe op de digitalisering van documenten voor kmo's. Die kerndoelgroep zag de fintechspeler via een combinatie van organische groei en overnames het voorbije jaar met 34 procent aandikken. Dat stuwde de omzet 47 procent hoger tot 68,89 miljoen euro.

Dat is iets onder de analistenconsensus van 71,9 miljoen euro. Volgens Berenberg-analist Andreas Markou is dat te wijten aan de coronacrisis. Het bedrijf zelf schat de impact van de lockdowns in 2020 - en het lagere aantal transacties daardoor - op 3 miljoen euro.

Lager op de resultatenrekening oogt het plaatje minder fraai. Omdat de kosten sneller stegen dan de omzet klokte het bedrijfsverlies af op 21 miljoen euro, een derde meer dan een jaar eerder. Op nettobasis boekte Unifiedpost een verlies van 33,8 miljoen euro, bijna de helft meer dan een jaar eerder.

Met dank aan de beursgang zit het bedrijf wel op een comfortabele cashberg van 92 miljoen euro, al valt ook die lichter uit dan wat analisten hadden ingecalculeerd (98 miljoen).

Unifiedpost noemt 2021 een 'bouwjaar', waarin de overnames die het de voorbije maanden deed zal integreren en zijn technologisch platform verder zal uitrollen in 26 landen. Dat moet de basis vormen om de financiële verwachtingen voor 2022 en 2023 in te lossen, klinkt het.

Markou is enthousiast over die vooruitzichten. In zijn bespreking van de resultaten noemt de Berenberg-analist het bedrijf een 'verborgen parel'. Hij plakt een koopadvies en een koersdoel van 33 euro per aandeel op het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud