Vier Belgen op Amerikaanse bollebozen-lijst

Damya Laoui is een van de vier MIT-genomineerden ©©VIB-Ine Dehandschutter

Het Amerikaanse technologie-instituut MIT zet vier Belgen op de lijst van belangrijke jonge 'vernieuwers'.

Vier Belgen staan op de lijst 'Innovators under 35 Europe' van MIT Technology Review, het magazine van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), de prestigieuze Amerikaanse universiteit in Boston. Het magazine bekroont zo 35 talentvolle vernieuwers en ondernemers uit Europa die nieuwe technologieën ontwikkelen om dwingende maatschappelijke problemen op te lossen.

Vier uit meer dan duizend

De laureaten werden gekozen uit meer dan 1.100 inzendingen.

Julien De Wit ©rv doc
Victor Dillard ©rv doc

Voor België gaat het om Victor Dillard, wiens AI-platform helpt om veilige en efficiënte gentherapie te ontwikkelen. Vincent Spruyt ontwikkelde een machinaal leerplatform dat menselijk gedrag via big data verklaart en voorspelt.

Vincent Spruyt ©rv doc

Julien De Wit ontwikkelde nieuwe technieken om mogelijk bewoonbare planeten te identificeren en bestuderen die rond andere sterren dan de zon draaien. Damya Laoui tot slot doet onderzoek naar dendritische cellen om nieuwe immuuntherapieën tegen kanker te ontwikkelen.

Europees talent

Het is voor het eerst dat MIT Technology Review in heel Europa op zoek ging naar talent. De voorbije jaren, sinds 2011, waren er wel al lokale edities in enkele Europese landen, waaronder België.

De 35 kandidaten worden voor het eerst ook onderverdeeld in 5 groepen: uitvinders, ondernemers, visionairen, pioniers en weldoeners.

Op 14 september, tijdens een feestelijk evenement in Parijs, zal per categorie één beste project worden gekozen dat een speciale vermelding krijgt. Bovendien zullen de winnaars aanwezig zijn op Emtech Frankrijk 2017, de jaarlijkse conferentie voor opkomende technologie, op 10 en 11 oktober in Toulouse.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud