Vlaanderen steunt groei Signpost

Signpost is marktleider in het aanleveren en onderhoud van computers in het onderwijs.

De Vlaamse overheid investeert via PMV 1,5 miljoen euro in Signpost, de Belgische marktleider voor de digitalisering van de onderwijssector.

Signpost is marktleider in het aanleveren en het onderhoud van computers in het onderwijs. Het heeft een computerpark van meer dan 65.000 stuks. Het Lokerse bedrijf is er rotsvast van overtuigd dat op termijn alle leerlingen in elke school een eigen laptop of tablet zullen gebruiken.

200.000
Klanten
Het streamingplatform Academic Software van Signpost telt 200.000 betalende klanten.

De voorbije vijf jaar groeide het bedrijf met gemiddeld 40 procent per jaar tot een omzet van 25 miljoen euro (2019). Om die groei, zowel in België als erbuiten, te handhaven, haalt Signpost PMV aan boord. De financiële arm van de Vlaamse overheid investeert 1,5 miljoen in het bedrijf via een achtergestelde lening.

Signpost ziet onder meer internationale groei-opportuniteiten voor zijn streamingplatform Academic Software. Het platform telt 200.000 betalende gebruikers en mikt op 1 miljoen tegen 2022. Naast de thuismarkt België heeft Signpost al klanten in Frankrijk, Spanje en Duitsland. Het zal volgend jaar Adobe-producten verdelen aan studenten en hogescholen in tien extra Oost-Europese landen (Rusland, Polen, Hongarije, Roemenië…).

Duizenden lesvideo's

Praktisch alle hogescholen en de meeste universiteiten in Vlaanderen en Wallonië en het merendeel van alle Vlaamse secundaire scholen zijn klant bij Signpost. Het bedrijf levert niet enkel hardware en software, maar is met zijn dochter Wezooz ook een concurrent van de klassieke uitgeverijen. Dat leerplatform biedt duizenden lesvideo's en oefeningen als aanvulling op de bestaande lesmethodes.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud