Waals Odoo mikt op 1.000 werknemers in Louvain-la-Neuve

In zijn thuisbasis in het Waals-Brabantse Grand-Rosière verplaatst Odoo-CEO Fabien Pinckaers zich met een step. ©Debby Termonia

Het snelgroeiende softwarebedrijf investeert 12 miljoen euro in de universiteitsstad.

Odoo, gespecialiseerd in bedrijfssoftware, trekt naar het wetenschapspark van de UCLouvain in Louvain-la-Neuve. Dat hebben Odoo en de universiteitsstad donderdag bekendgemaakt. Met de nieuwe site van 2,3 hectare is een investering gemoeid van 12 miljoen euro. Tegen 2025 wil Odoo er 1.000 banen creëren. UCLouvain hoopt een Belgische 'Smart Valley' op zijn wetenschapspark te creëren door er innovatieve bedrijven te huisvesten.

In 2021 zullen al 300 medewerkers van Odoo, opgericht door CEO Fabien Pinckaers toen hij op kot zat als ingenieursstudent aan diezelfde UCLouvain, op de nieuwe site werken. Een deel van hen verhuist van een vestiging in Oudergem, in Brussel, waar het huurcontract in 2020 verstrijkt.

Elke twee dagen een nieuwe werknemer

Odoo, met hoofdzetel in het onooglijke Grand-Rosière in de provincie Waals-Brabant, groeit fors. Al 14 maanden werft het elke twee dagen een nieuwe werknemer aan. Meer dan 3,7 miljoen mensen wereldwijd gebruiken de software die het bedrijf ontwikkelt. In 2017 was Odoo goed voor 38 miljoen euro omzet. In ons land werken 300 mensen voor het softwarebedrijf, wereldwijd 580. Oprichter en CEO Pinckaers mikt tegen 2021 op 100 miljoen euro omzet en 1.500 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud