Wijs start joint venture rond e-mailmarketing

Wijs-CEO Bart De Waele. ©Siska Vandecasteele

Wijs is een bedrijf in beweging. Het digitaal agentschap kondigt niet alleen een nieuwe joint venture rond e-mailmarketing aan, het neemt ook een participatie in grafisch bedrijf Android en helpt met Strak een nieuwe start-up uit de grond stampen.

Het Gentse Wijs is het bedrijf van ondernemers Bart De Waele en Dirk Sabbe. Wijs startte als een combinatie van hun individuele bedrijven Netlash (webbureau) en bSeen (online marketing). Maar gaandeweg werd de blik verruimd, om zowat alles wat een digitale strategie zoal kan omvatten in huis te hebben.

Dat is een 'neverending story', getuige de resem investeringen die Wijs woensdag wereldkundig maakte. Allereerst start Wijs een joint venture op met de Nederlandse specialist in e-mailmarketing Yourzine. Die is in Nederland al een vaste waarde, met grote klanten als albert Heijn en Samsung, maar keek voor groei naar het buitenland. 'En Wijs vormt, mede door de grondige kennis van de Belgische markt en cultuur, een ideale partner', klinkt het in een persbericht.

nu wordt in deze tijden van sociale media e-mail wel eens op sterven na dood verklaard. Maar dat beeld is vertekend, zegt De Waele. 'E-mail is een belangrijk deel van de marketing mix. Alleen wordt het vaak gezien als een acquisitie-kanaal - en dat is effectief dood. Als loyalty kanaal is het goud waard.'

Naast een nieuwe joint venture, kondigde Wijs ook een nieuwe participatie aan. Het Gentse bedrijf neemt een 'substantieel belang' in Android, een bedrijf gespecialiseerd in grafisch ontwerp voor zowel on- als offline kanalen. En alsof dat nog niet genoeg was, helpt wijs ook start-up Strak in het zadel. Die moet een eigen segment gaan aanspreken met het ontwerp van wordpress-sites en met offline branding.

Wijs wordt op deze manier stilaan een soort eigen ecosysteem, waarbij de verschillende zuster- en dochter- en partnerbedrijven elkaar aanvullen. 'We hebben er altijd naar gestreefd om onze klanten een zo breed mogelijk aanbod aan digitale en communicatiediensten te kunnen aanbieden', aldus de Waele. 'Op dat elan gaan we ook verder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud