Zetes levert nieuwe Belgische paspoorten

De technologiebedrijven Zetes en Thales mogen de nieuwe Belgische biometrische paspoorten leveren.

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het contract voor de productie van de nieuwe Belgische e-paspoorten opnieuw toegekend aan een consortium rond het Belgische bedrijf Zetes. Dat melden beide bedrijven woensdag in een persbericht.

Volgens het consortium wordt het nieuwe paspoort een van de veiligste documenten op de markt. Het krijgt een volledig nieuw design, inclusief een pagina met alle data die volledig uit polycarbonaat bestaat. Het officiële document bevat ook met laser gegraveerde foto's en data die alleen met uv-licht kunnen worden gelezen.

Het contract heeft een looptijd van zeven jaar. Thales zal 550.000 paspoorten per jaar produceren. De waarde van het contract werd niet bekendgemaakt.

Zetes is gespecialiseerd in de ontwikkeling van identiteitskaarten en paspoorten. Het Belgische bedrijf kwam in 2017 voor bijna 300 miljoen euro in handen van het Japanse Panasonic. Het Franse Thales is vooral bekend als leverancier voor de lucht- en ruimtevaart, maar omvat ook een ruime afdeling 'digital identity and security'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud