Belgische contactcentergroep Mifratel trekt naar Bulgarije

Mifratel wordt geleid door CEO Frank Dhooghe. ©Mifratel

Mifratel koopt het belang van 50 procent van de Waalse mediagroep Rossel in het Bulgaarse contactcenter Euroccor.

De Gentse contactcentergroep Mifratel zet na Luxemburg, Marokko en Nederland nu ook de stap naar Bulgarije. Dat gebeurt door 50 procent van de aandelen te kopen van het Bulgaarse contactcenter Euroccor, dat vestigingen heeft in Sofia en Veliko Tarnovo, maakte Mifratel vrijdag bekend.

De verkoper is de Waalse mediagroep Rossel, die ook bekend is als uitgever van onder meer Le Soir. Rossel heeft ook de helft in handen van Mediafin, het bedrijf achter De Tijd en L'Echo. 

Euroccor werd in 2005 in Sofia opgericht door de Belgen Stefan Dermul en Reinhilde Muys. Rossel stapte in 2009 in het kapitaal van de onderneming. Vorig jaar boekte Euroccor een omzet van 5 miljoen euro. Het bedrijf stelt 200 agenten tewerk.

Het bedient West-Europese bedrijven die actief zijn in diverse sectoren. Een belangrijk deel van de activiteiten zijn ondersteunende en verkoopdiensten in het Nederlands en het Frans voor Benelux-klanten. Werknemers die deze talen spreken worden actief gerekruteerd in België en Nederland en ze worden geholpen met hun verhuis naar Bulgarije. Naast de Benelux heeft Euroccor ook klanten in Italië, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland.

Volgens CEO Frank Dhooghe van Mifratel kan de groep met de overname haar aanbod uitbreiden, door naast offshorediensten vanuit Marokko aan te bieden nu ook nearshore actief te worden vanuit Bulgarije.

PCS

Mifratel had begin september al laten verstaan dat er een nieuwe aankondiging in de pijplijn zat. De groep maakte toen de overname bekend van het Nederlandse Proactive Contact Support (PCS). Daardoor werd de Gentse onderneming een speler met ongeveer 1.650 werknemers en een omzet van 65 miljoen euro.

De belangrijkste, controlerende aandeelhouder van Mifratel is KeBeK Private Equity, het in­ves­te­rings­fonds dat op­ge­richt werd door en­ke­le ex-top­lui van KBC Pri­va­te Equi­ty. De andere partijen in het kapitaal zijn het management, Moh­lad Has­san, de op­rich­ter en ei­ge­naar van PCS en BNP Paribas For­tis Pri­va­te Equi­ty dat net als Hassan aandeelhouder werd naaar aanleiding van de overname van PCS.

Mifratel is de grootste contactcenterspeler in ons land, althans na IPG van de West-Vlaam­se on­der­ne­mer en in­ves­teer­der Chris­ti­an Dumo­lin.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content