Film- en muziekindustrie blijft strijden tegen illegale downloadsites

De BEA liet The Pirate Bay in 2011 al illegaal verklaren. De strijd tegen andere sites gaat voort. ©© Pirate Bay

De Belgian Entertainment Association wil dat internetproviders als Telenet en Proximus illegale downloadsites blokkeren.

De film-, muziek- en video-industrie, verenigd in de Belgian Entertainment Association (BEA), is woensdag naar de Franstalige handelsrechtbank in Brussel gestapt tegen de internetproviders Brutélé, Nethys, Proximus en Telenet .

Bedoeling is om negen streaming- en downloadsites illegaal te laten verklaren. De namen geeft de BEA niet vrij. 

De populaire The Pirate Bay werd in ons land al in 2011 illegaal verklaard door het Hof van Beroep in Antwerpen. Tegen Popcorn Time loopt nog een zaak.Maar om de schade te beperken heeft de onderzoeksrechter de site alvast laten blokkeren.  

Illegaal

Enkel de internetproviders kunnen overtredende sites blokkeren, maar daarvoor moeten ze wel bevestiging hebben van hun illegaliteit, wat BEA via gerechtelijke weg probeert te bereiken.

De BEA heeft beslist om alle belangrijke piraterende dowload- en streamingsites te viseren. De evolutie op internationaal niveau van de laatste jaren heeft immers aangetoond dat enkel grootschalige vervolging leidt tot repercussies, aldus BEA-directeur Olivier Maeterlinck.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud