Mobile Vikings en JIM Mobile ruilen BASE in voor Orange Belgium

Mobile Vikings ruilt het BASE-netwerk in voor dat van Orange Belgium. ©BELGA

Het mobiele netwerk van Orange Belgium krijgt er binnenkort 365.000 bellers en surfers bij. Het gaat om de gebruikers van Mobile Vikings en JIM Mobile, de twee telecommerken van mediabedrijf Medialaan (VTM, Q-Music,...).

De twee operatoren, die via overnames bij Medialaan (De Persgroep) terechtkwamen, baten zelf geen fysiek netwerk uit. Ze maakten als ‘virtuele operator’ gebruik van het netwerk van de operator BASE, in een zogenaamde MVNO-deal. BASE kwam intussen in handen van Telenet, dat op de tv-markt een concurrent is van Medialaan.

Dat contract wordt echter niet vernieuwd, zo blijkt uit een persbericht van Medialaan. Unleashed, het dochterbedrijf van Medialaan dat de mobiele merken overkoepelt, gaat de 365.000 klanten migreren naar het netwerk van Orange Belgium, het vroegere Mobistar.

Orange-CEO Michaël Trabbia noemt het contract ‘de start van een sterke samenwerking op lange termijn, gebaseerd op een gedeelde visie en de complementariteit van beide bedrijven.’ Volgens Herbert Vanhove van Unleashed opent de samenwerking de mogelijkheid om in de toekomst ook vaste internetoplossingen aan te bieden, zodra de regulering dat toelaat. Orange Belgium biedt zelf al tv-diensten aan via de Telenet-kabel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud