Advertentie

Ook BASE lokt klanten terug

Mobiele operator BASE heeft in het vierde kwartaal een paar duizend klanten teruggewonnen. Net zoals concurrent Mobistar kreunde de dochter van het Nederlandse KPN onder overheidsmaatregelen als de Waalse pyloontaks. CEO Jos Donvil roept de overheid op om 'haar verantwoordelijkheid te nemen en verdere investeringen mogelijk te maken.'

Netto zag BASE een toename van de postpaid-klanten met 3.000 stuks in het vierde kwartaal. Over het volledige jaar was er een toename van 65.000 postpaid-klanten. Opmerkelijk is de grote daling van de prepaidklanten, netto -193.000 stuks, over het volledige boekjaar.

De aangepaste inkomsten daalden met 2,6 procent op jaarbasis. De aangepaste ebitda of bedrijfskasstroom daalde zelf met 14 procent. BASE wijst daarvoor onder meer naar een voorziening voor belastingen op gsm-masten in het Waalse gewest, de zogenaamde pyloontaks, van 3 miljoen euro.

Maar ook het competitieve landschap was moeilijk. De prijzenoorlog op de mobiele markt mag dan wel geluwd zijn, vandaag bekampen de operatoren elkaar met promoties van handsets, zegt BASE.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud