opmerkelijk

Proximus kiest zelf welke apps u ongelimiteerd kunt gebruiken

Proximus lanceert nieuwe mobiele abonnementen speciaal voor millennials. ©Photo News

De telecomoperator lanceert een opmerkelijk aanbod voor jongeren, waarbij het dataverbruik ongelimiteerd is voor zeven sociale media.

Proximus  brengt vandaag nieuwe mobiele abonnementen op de markt, speciaal gericht op jongeren. De telecomoperator wil inspelen op het stevig gebruik van sociale media en muziekstreamingdiensten door 18- tot 35-jarigen. 

Via Epic Stories kunnen gebruikers voor 19,99 euro per maand onbeperkt gebruikmaken van vier Facebook-apps (Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram), Twitter, Snapchat en Pinterest. Wie 5 euro extra betaalt, krijgt ongelimiteerd de muziekstreamingdiensten Apple Music, Deezer, Google Play Music, Soundcloud en Spotify erbij. Daarbovenop komt 3 gigabyte voor ander dataverbruik, 60 belminuten en onbeperkt sms'en.

Zerorating

Die benadering is opmerkelijk, omdat het een vorm van zerorating is. Daarbij rekent een operator geen kosten aan voor een of meerdere specifieke applicaties. Die techniek is niet onomstreden. Zo rekent Proximus wel dataverkeer aan voor andere sociale netwerken, zoals het zakelijke netwerk LinkedIn, of voor de muziekstreamingdienst Tidal. 

7
Sociale media
Wie ongelimiteerd wil surfen, kan bij Proximus terecht bij 7 sociale media.

Toch ziet het kabinet van minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) er geen graten in. De telecomwaakhond BIPT bevestigt dat er geen problemen zijn, omdat 'alle applicaties van een gelijkaardige categorie erin vervat zijn'. De abonnementen zijn voor de lancering afgetoetst is te horen. 

Dominique Leroy, CEO van Proximus, en minister De Croo belandden rond de jaarwisseling in een rel rond netneutraliteit. Netneutraliteit regelt in de Europese Unie de gelijke behandeling van alle internetverkeer. Leroy pleitte er toen voor dat grote spelers die steeds meer data opslorpen, zoals de videostreamingdienst Netflix, extra moeten betalen. De Croo floot haar terug. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud