Advertentie

Sickinghe wordt voorzitter KPN

©Dieter Telemans

Duco Sickinghe, de Nederlander die tot twee jaar geleden aan het hoofd stond van Telenet, wordt in april voorzitter van het Nederlandse telecombedrijf KPN.

Sickinghe was twaalf jaar de CEO van Telenet. In die periode waren er meermaals geruchten dat hij naar de KPN zou verkassen - als CEO welteverstaan.

Sickinghe zetelt sinds april vorig jaar al in de raad van bestuur (in Nederland de Raad van commissarissen genoemd). Na de aandeelhoudersvergadering in april volgt hij Jos Streppel op als voorzitter. Daarnaast wil KPN ook voormalig fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, Jolande Sap, benoemen in de raad.

KPN slaagde er in het vierde kwartaal in om een einde te maken aan de voortdurende daling van de omzet. Het telecombedrijf wist de opbrengsten, geschoond voor eenmalige effecten, op peil te houden op 2,07 miljard euro. Onder de streep resteerde nog wel een verlies van 37 miljoen euro, maar dat was wel twee derde kleiner dan een jaar eerder. De brutowinst (ebitda) voor eenmalige posten ging met 3 procent omlaag tot 669 miljoen euro. KPN verwacht dat dit resultaat zich tegen eind 2015 zal hebben gestabiliseerd.

Over heel 2014 liepen de opbrengsten met 5 procent terug tot iets meer dan 8 miljard euro. De geschoonde brutowinst daalde met 15 procent tot ruim 3 miljard euro. Netto hield KPN 239 miljoen euro over, 18 procent minder dan in het voorgaande jaar.

Base, dochtermaatschappij van KPN, won in het voorbije kwartaal enkele duizenden klanten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud