Advertentie

Teloorgang nieuwjaars-sms'jes

Het internet neemt steeds meer de plaats in van de telefoon voor het versturen van wensen. ©Bloomberg

Steeds minder mensen sturen hun nieuwjaarswensen met een sms, sociale media rukken verder op.

Marktleider Proximus noteerde tussen 20u gisterenavond en 8u vanmorgen circa 21,4 miljoen sms'jes en dat is zowat tien procent minder dan de 23,5 miljoen van vorig jaar. Maar de telecomgroep stelde daarentegen vast dat het dataverbruik bijna verdrievoudigde van 17.590 gigabyte tot 47.889 gigabyte.

'Onze klanten gebruiken steeds meer sociale media en mobiele applicaties zoals WhatsApp of Instagram op gsm om hun wensen te versturen', aldus Frédérique Verbiest in een mededeling van Proximus.

Concurrent Mobistar meldt een gelijkaardige tendens. Het aantal sms'jes daalde er tot 17,5 miljoen, terwijl de hoeveelheid verstuurde mobiele data zowat verdubbelde, tot meer dan 25.000 gigabyte.

Bij Base is er een gelijkaardig beeld. Daar verminderde het aantal sms'jes met 11 procent tot 9,75 miljoen en dook zo onder de tien miljoen. Ook hier ging het dataverbruik fors de hoogte in, zij het niet zo spectaculair als bij Proximus: het steeg met 73 procent tot 16.888 gigabytes. 'Het aantal berichten via WhatsApp, Facebook en Twitter explodeerde letterlijk', aldus Base in een persbericht.

Bij Telenet bleef het aantal sms'jes met 6,04 miljoen ongeveer stabiel, het dataverkeer steeg met meer dan de helft. 

Mobistar voegt nog één opvallende kanttekening toe: er werden de voorbije nieuwjaarsnacht ook bijna zes miljoen gewone telefoontjes gepleegd op zijn netwerk, 2 procent meer dan een jaar geleden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud