Vrijwillig vertrekplan bij Proximus groot succes

Proximus-topman Guillaume Boutin ©Proximus

De telecomgroep Proximus ziet heel wat medewerkers zelf opstappen in het kader van de herstructurering. Met name in de callcenters en bij de accountmanagers.

Op de hr-dienst van Proximus was het afgelopen week slikken toen duidelijk werd hoeveel medewerkers zelf willen vertrekken in het kader van de herstructurering.

Vorig jaar werd een vrijwillig vertrekplan uitgetekend voor ruim 1.300 voltijdse equivalenten (fte’s) die door de reorganisatie in overtal zijn. Nu blijkt dat liefst 1.300 fte’s lieten weten te willen opstappen. Dat is flink meer dan verwacht.

Het enthousiasme om te vertrekken is op sommige diensten zo groot dat de overblijvers het werk niet meer zouden kunnen bolwerken. Met name in de callcenters, bij de klachtenbehandeling en bij de accountmanagers van grote klanten.

Werkdruk

Daardoor zag het ernaar uit dat niet alle vrijwillige vertrekkers effectief konden opstappen. Dat deed de bonden steigeren. Zij zeiden dat de door de directie gecommuniceerde aantallen en ‘overtallen’ voor de verschillende afdelingen niet altijd overeenstemden met de reële situatie en de effectieve werkdruk op de diensten. Ook zouden sommige werknemers mondeling te horen hebben gekregen dat ze mogen vertrekken, terwijl dat later niet meer zeker was.

De vrijwillige vertrekkers krijgen een premie van 1.750 euro bruto per anciënniteitsjaar vanaf een anciënniteit van vijf jaar.

Maar vrijdagavond laat kregen de bonden te horen dat alle kandidaat-vertrekkers mogen opstappen. Hoe de hogere werkdruk voor de overblijvers (tijdelijk) wordt aangepakt, bespreken de vakbonden maandag met de nieuwe CEO Guillaume Boutin. De Fransman volgde op 1 december Dominique Leroy op.

De vrijwillige vertrekkers krijgen een premie van bruto 1.750 euro per anciënniteitsjaar vanaf een anciënniteit van vijf jaar. Proximus stelde eind september 13.000 voltijdse equivalenten tewerk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect