Zenitel kampt met uitgestelde opdrachten

Zenitel levert intelligente communicatieplatformen aan de olie- en gasindustrie onder andere. ©mfn online editor import

De communicatiespecialist Zenitel blijft last hebben van vertragingen in projecten voor de olie- en gassector, maar besparingen compenseren dat.

Zenitel  kan voor het eerste halfjaar een ebitda, of bedrijfskasstroom, voorleggen van 2,5 miljoen euro, terwijl die een jaar geleden voor dezelfde periode maar op 2,2 miljoen euro kwam.

Maar dat Zenitel operationeel winstgevend is, heeft vooral te maken met besparingen en ingrepen die de 'operationele efficiëntie' verbeterden. Op de markt van communicatiediensten heeft het bedrijf het nog steeds moeilijk, door de vertraging in bestellingen uit de olie- en gasindustrie. Die industrie stelt belangrijke investeringen uit. Maar de opkomst van het cruisetoerisme, en het grotere aantal passagiersschepen, maakt dit deels goed. 'De bestellingen en het orderboek zijn in lijn met die van eind 2017', meldt het bedrijf.

Zenitel rapporteert voor de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 31,1 miljoen euro, tegenover 30,2 miljoen euro in de eerste zes maanden van dit jaar.

Overnames op til

Zenitel geeft aan dat het zoekt naar andere sectoren die nood hebben aan een betere communicatiesystemen, kwestie van zijn activiteiten te diversifiëren. Zo is het bedrijf steeds meer actief in communicatiesystemen voor tunnels, gevangenissen en scholen. Daarbij sluit Zenitel overnames niet uit.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect