Zenitel ziet winst meer dan verdubbelen

CEO Kenneth Dastol ©Emy Elleboog

Zenitel, een specialist in beveiligde communicatiesystemen, heeft uitstekende halfjaarcijfers gepubliceerd. De winst steeg met maar liefst 150 procent dankzij gunstige wisselkoersen en de afbouw van de schuldenberg.

De omzet in het eerste halfjaar ging met 9,2 procent de hoogte in tot 37,2 miljoen euro. De bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen steeg 8,7 procent. Zenitels SCS-divisie, wat staat voor Secure Communication Systems, zag de omzet stijgen met 7,2 procent. De netwerkactiviteiten in de Caraïben boekten 'stabiele inkomsten in lijn met de andere jaren' in de lokale munteenheid.

Eerder dit jaar deed Zenitel een kleine overname met zijn Noorse sectorgenoot Nor-Electronics. Die droeg in het eerste halfjaar al 1,4 miljoen euro aan omzet bij. Nor-Electronics legt zich toe op 'openbare aankondigingsoplossingen' voor het olie- en gassegment, waarbij de focus op het Noorse continent ligt.

De nettowinst kwam uit op 1,5 miljoen euro tegenover 0,6 miljoen euro een jaar geleden. Dat houdt een stijging met 150 procent in. Zenitel verwijst voor de forse verbetering onder meer naar de  gunstige wisselkoerseffecten en lagere rentekosten. Zenitel haalde vorig jaar zijn vers kapitaal op om zijn schuldpositie te dempen. Sindsdien is het schuldenvrij.

Vooruitblikkend zegt het bedrijf te merken dat de investeringen in de olie- en gasmarkt teruglopen, en dat zal nog zeker zo zijn voor de komende twaalf maanden. Maar het bedrijf maakt zich sterk dat zijn focus op verschillende markten ervoor zal zorgen dat de resultaten in de tweede helft in lijn zullen zijn met die van vorig jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud