Aandeel Proximus zakt na bekendmaking sanering

©REUTERS

De beleggers konden donderdagochtend voor het eerst reageren op de saneringsplannen van het telecombedrijf. Het aandeel Proximus verliest circa 2 procent.

Na een dip van 3,5 procent bij de opening herstelde de koers van Proximus   tot een lichte winst om vervolgens weer weg te zakken. De verhandelde volumes liggen vrij hoog. Tegen de middag waren al  ongeveer 500.000 Proximus-aandelen van eigenaar gewisseld. Dat is bijna het handelsvolume op een doorsnee beursdag. 

Proximus kondigde vanochtend aan dat het de komende drie jaar 1.900 jobs zal schrappen. Dinsdagmiddag doken de eerste berichten over de besparingsplannen op. De handel in het aandeel Proximus was sinds dinsdagavond niet meer mogelijk op Euronext Brussel. Woensdag was het aandeel de hele dag geschorst.

'Te voorzichtig'

Analisten vinden de aangekondigde besparingen een goede zaak, maar bestempelen ze tegelijk als onvoldoende. David Vagman van ING denkt dat de bijkomende besparingen grotendeels zullen worden opgesoupeerd door de openstelling van de kabel, die zal resulteren in meer competitie van Orange Belgium, en door de investeringen in IT.

Stefaan Genoe van Degroof Petercam vindt de maatregelen noodzakelijk, alleen had hij een agressiever plan verwacht. Dat er netto maar 650 voltijdse equivalenten in drie jaar verdwijnen, vindt hij te voorzichtig.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect