Aandeel Telenet geschorst

Telenet-ceo Duco Sickinghe

Het aandeel van Telenet werd donderdagochtend geschorst op Euronext Brussel in afwachting van meer informatie. Dat heeft meer dan waarschijnlijk te maken met een nakend overnamebod van de Amerikaanse hoofdaandeelhouder Liberty Global.

'Telenet beschikt over informatie waarvan wij vinden dat ze gepubliceerd moet worden', klinkt het bij toezichthouder FSMA. Bij Telenet was er niemand bereikbaar voor commentaar. Het Mechelse bedrijf heeft van de FSMA tot maandag 9 uur de tijd gekregen om informatie te publiceren. Dan zal de handel hervat worden.

In september meldde de Amerikaanse hoofdaandeelhouder van Telenet Liberty Global dat het overweegt om Telenet van de beurs te halen tegen een koers van 35 euro per aandeel. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de schorsing daarmee te maken.

Recent vonden een aantal analisten dat het bod van 35 euro per aandeel te laag was. Zo schreef ING onlangs in een rapport dat tegen 35 euro, Liberty Telenet aan een korting waardeert tegenover sectorgenoten als Kabel Deutschland en Ziggo. 'En het bedrijf zou gerust een premie mogen betalen, gezien de synergie die het kan realiseren.' Gelet op de recent verhoogde verwachtingen mikt ING op een prijs van 40 euro voor Telenet.

Verder wachten de onafhankelijke bestuurders nog altijd op de 'fairness opinion' die een onafhankelijke zakenbank moet publiceren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud