Advertentie

Altice schittert na recordcijfers

©REUTERS

De Franse telecomgroepen Altice en Numéricable schitteren dinsdag op de beurs na recordcijfers. Hun topman Patrick Drahi doet zijn reputatie van seriële overnemer, en saneerder, alle eer aan.

Telecomholding Altice , een Frans bedrijf met beursnotering in Nederland, heeft dinsdag voorbeurs recordcijfers gepubliceerd over het eerste kwartaal. Terwijl de omzet met 3,3 procent zakte tot 3,2 miljard, ging de bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen er met 20 procent op vooruit tot 1,2 miljard euro. De vrije kasstroom steeg met 12 procent tot 645 miljoen euro.

Met de sterke cijfers bevestigt Altice-topman Patrick Drahi zijn reputatie als serie-overnemer en bedreven saneerder. Vorig jaar kocht Altice samen met zusterbedrijf Numéricable  de Franse telecomoperator SFR over van Vivendi. Die overname legde de groep geen windeieren. Door agressief in de kosten te snoeien kon SFR een omzetdaling met 4,6 procent ombuigen in een stijging van de bedrijfswinst met 21 procent tot 930 miljoen euro.

Drahi

Met gewaagde overnames heeft de Frans-Israëlische zakenman Patrick Drahi in geen tijd een Europees telecomimperium uitgebouwd. De selfmade zakenman volgt daarbij het recept dat ook AB InBev al jaren met succes toepast in de biersector. Koop met aanzienlijke financiële hefboom en laat vervolgens het snoeimes en de synergieën werken.

Naast SFR kocht Drahi vorig jaar ook Portugal Telecom en met Altice was hij één van de partijen die aasde op BASE, de Belgische mobiele operator van het Nederlandse KPN. Uiteindelijk was het de Mechelse kabelgroep Telenet die BASE inlijfde voor 1,3 miljard euro. Waarnemers gaan er van uit dat Drahi zijn plannen om de Belgische markt te betreden, nog niet heeft opgegeven. Onder meer een alliantie met Mobistar zou in de kaarten kunnen zitten.

Op de Nederlandse beurs schrijft Altice er dinsdagvoormiddag 6,9 procent bij tot 102,9 euro. Op de beurs van Parijs wint Numéricable 4,4 procent tot 53,59 euro. Volgens ING-analist Emmanuel Carlier is de analistenconsensus voor Altice nog steeds te laag. Hij hanteert een koersdoel van 127 euro en een koopadvies voor Altice.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud