‘BASE is snelste 4G-operator'

©Lieven Van Assche

Van de drie mobiele operatoren in ons land biedt Telenet-dochter BASE momenteel de hoogste downloadsnelheid. Dat zegt onderzoeksbureau OpenSignal.

De onderzoekers verzamelden de data van 10.000 mobiele telefoons tussen begin mei en half juni. In vergelijking met een eerdere 4G-speedtest van zes maanden eerder bleek BASE een snelheid te halen van 45 megabit per seconde (Mbps), tegen 39 Mbps voor Proximus en 34 Mbps voor Orange. BASE doet het daarmee 5 Mbps beter dan in de vorige test, aldus OpenSignal.

BASE boekt ook forse vooruitgang wanneer een gemiddelde score wordt berekend voor 3G- en 4G-netwerken. Met 36 Mbps doet de operator nipt beter dan Proximus (34 Mbps), op afstand gevolgd door Orange (29 Mbps).

Op beschikbaarheid van 4G krijgen de drie operatoren evenveel punten, met een nationale dekkingsgraad van 85 procent. Proximus krijgt de beste punten op het onderdeel ‘latency’ (reactietijd).

OpenSignal besluit op basis van het onderzoek dat de concurrentie tussen de drie operatoren aan het toenemen is in afwachting van de komst van een vierde operator die een 5G-netwerk zal mogen uitbaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n